19.06.2013 14:12

Pro milovníky malby, umění a krásných míst pro vás připravuji malířskou turistiku s kvalitním a kompletním servisem. Pět dní se zaručeně nebudete nudit a věřím, že během cestování s otevřenýma malířskýma očima   spolehlivě zapomenete na všední starosti. Už první den zjistíme, jak dokáže tvůrčí proces zesílit naše vnímání a umožní nám oproti běžnému turismu hlubší a intenzivnější prožitek. Naše putování vám nabídne možnost naučit se technickým dovednostem malíře, otevře cestu k citlivému zachycení prchavých dojmů z cest do malířských kompozic, v programu nezapomeneme poznávat umělecky hodnotná místa a samozřejmě si vychutnáme také odpočinek.

Zúčastnit se mohou i úplní začátečníci, kteří touží poznat a hlavně zkusit si malířskou praxi v plenéru a možná právě zde najdou                             příležitost k zahájení své další umělecké dráhy. Vypravíme se do pečlivě vybraných tuzemských i zahraničních lokalit s mimořádně malířsky silnými náměty, seznámíme se s díly mistrů v galeriích, nasajeme atmosféru historicky cenných památek a samozřejmě nezapomeneme práci prokládat osvěžující koupelí v mořské vodě nebo třeba jen vycházkou. Malujeme přírodní scenérie u nás, vybíráme si známá, i zcela zapomenutá místa v Itálii, Francii a Chorvatsku. Před těmito náměty stanete s kompletním servisem, s paletou v ruce a především odbornou radou zkušeného malíře a sochaře, který vám povede ruku když bude třeba a samozřejmě bude vám jeho pomoc vždy na blízku.    

Abychom optimálně vychutnali své tvůrčí zážitky a bylo možné se v klidu věnovat pouze vstřebávání dojmů, budeme vás vozit za náměty s plně připravenou výbavou mobilního zázemí, se stínící technikou, pohodlnými židličkami a zásobu vždy čerstvé pitné vody.

K dispozici je široká škála malířské i kreslířské výbavy od polních stojanů až po bohatý výběr výtvarného  materiálu včetně ochranného oděvu. Výuka krajinomalby bude probíhat nejen přímo před malebnými motivy, ale nebudeme zahálet ani během jízdy. V krátkých dokumentárních a instruktážních filmech se předem seznámíme s cíly naší cesty a připravíme  se teoreticky na malířskou práci v plenéru.

Vyváženou skladbu našeho zájezdu tvoří vždy část malířská, poznávací a relaxační. Malířská výuka bude probíhat každý den v rozsahu přibližně 2 – 6 hodin a pokud to bude málo, tak na malířském čase se šetřit nebude. I když hlavním cílem je především malování, v případě nepříznivého počasí si náladu kazit nenecháme a bude připraven rozšířený program věnovaný poznávání především v oblasti výtvarného umění. Cestu strávíme aktivně a možná budeme i trochu unaveni, ale věříme, že to bude stát za to. Návrat domů bude nejen s bohatými poznatky a zážitky, ale především také s obrazy, v kterých budou naše dojmy trvale a neopakovatelně zachyceny.    

Aby bylo možné optimálně zajistit absolvování výtvarných lekcí, poznávacích akcí a dopřát si i odpočinku a osobního volna, je třeba  počítat se specifickým režimem této cesty. Cestujeme v devítimístném klimatizovaném minibuse Ford Tranzit do vzdálenosti max. 1 500 km od domova.

Ubytováváme se převážně v duchu blíže k přírodě, tedy chatky a bungalovy v kempu. Celodenní stravování, které zajišťuje moje žena má charakter domácí kuchyně připravované v podmínkách kempu. V případě potřeby je možné počítat s částečnou dietní úpravou jídel. Stravování je k dispozici od večeře prvního dne po večeři závěrečného dne naší cesty. Jelikož se nejede pouze odpočívat a servis není hotelového charakteru, je třeba počítat i s jistou dávkou zvýšené únavy, která bude doufám vyrovnána cennými zážitky a příjemnými vzpomínkami.

 

Odjezdy z Brna v úterý v 8.00 hod. ráno, návrat v sobotu ve večerních hodinách

(do 20.00 hod.) Naše malířská skupina má šest členů plus dva zajišťující servis. Tedy není žádným problémem operativně reagovat v případě jednotného přání celého kolektivu na dílčí úpravy průběhu naplánovaného programu.

 

 

Cena zájezdu:


Předpokládaná cena kompletního zájezdu ve výše popsaném rozsahu je do 16 500 Kč na osobu.

 

Cena zahrnuje:

Dopravu do 3 000 km, 4x ubytování v bungalovech nebo v chatkách, celodenní stravování, veškeré výtvarné potřeby a materiál, odbornou výuku malby a kresby, 4x vstupné do galerií a kulturních památek, základní pojištění.

 

Na základě orientačního zájmu upřesníme konkrétní jednotlivé zájezdy, jejich termíny a program.